To już III edycja wspaniałej kolacji degustacyjnej - Natura i Żywioł, której autorem jest Arkadiusz Chwałek, Szef Kuchni Zamkowego Młyna.

W tym roku spotkamy się 4 sierpnia w naszym ogrodzie "Za galerią" a jeżeli pogoda nie dopisze, ugościmy Państwa w jednej z naszych klimatycznych sal.
Kolacja obfitować będzie w wiele produktów pochodzących prosto z natury a które pieczołowicie, przez wiele miesięcy zbierał nasz szef kuchni. Produktów, które kisił, marynował i obrabiał.
W menu znajdziecie Państwo m.in.
- Amuse-Bouche
- Przystawka 1: kiszona botwina / jajko poche / rzodkiewka
- Przystawka 2: antrykot / chrzan / musztarda / por / pietruszka / borowik
- Danie główne 1: kotlety jagnięce / palona papryka / mięta / por / ziemniak / fasolka szparagowa
- Danie główne 2: okoń morski / mus z ziemniaka / cebula / topinambur / kiszony ogórek / kukurydza
- Deser: morela / jogurt / kardamon / czarny bez / czekolada
Do wybranych dań, zaserwujemy Państwu dobrane wina z różnych części świata.
Muzyka na żywo
Całość kolacji uświetni występ na żywo - krakowski artysta - Michał Wójcik Luperman.


BILETY:
Preis: 225 zł / osoba
Datum: 4 sierpnia 2023 (piątek)
Zeit: 19.00
Ort: Ogród za Galerią Studnia w Zamkowym Młynie Krapkowice (jeżeli będzie pogoda) lub jedna z naszych klimatycznych sal (w razie niepogody)
Tickets: do nabycia w Recepcji Zamkowy Młyn, tel. 535 414 799 (brak możliwości rezerwacji) oraz on-line na stronie: https://evently.pl/events/2624-kolacja-degustacyjna-natura-i-zywiol-iii
