Kolacja degustacyjna - Opolscy kucharze razem

Geschätzte Lesezeit: 2 Minuten

Już dziś, mamy zaszczyt zaprosić Państwa na wyjątkowe wydarzenie, które odbędzie się 24 lutego 2023. Swoje siły połączy dwoje kucharzy z naszego województwa - Kolacja degustacyjna "Opolscy kucharze razem".

Kolacja degustacyjna - Opolscy kucharze razem - Arkadiusz Chwałek oraz Kinga Galla

Autorska kolacja z udziałem:

Kinga Galla

Właścicielka oraz szefowa kuchni Bistro Finezja z Tułowic. Kinga od lat sięga po lokalne produkty, takie jak karp opolski czy dziczyzna, pochodzące z naszego regionu. W menu jej Bistro znajdziecie m.in. słynne faworki z karpia czy burgery z karpia - absolutnie obłędne i zaskakujące!

Arkadiusz Chwałek

Szef kuchni Restauracji Zamkowy Młyn Krapkowice. Arek od lat łączy niebanalne smaki, które przyozdabia w sposób niezwykle finezyjny i piękny. Uwielbia fine dining, ale nie tylko. Od kilku lat sięga również po ogień i dym, dzięki którym powstają takie dania, jak kultowe żeberka BBQ czy steki, jakie podajemy wprost z girll-a opalanego węglem drzewnym.

To właśnie oni połączą swe siły już 24 lutego, by zaserwować Państwu 5 setów/dań podczas całego wieczoru, który umili Państwu również muzyka na żywo. Do każdego z dań zaserwujemy także specjalnie dobrane wino.

Menu kolacji "Opolscy kucharze razem":

  1. Makrela / suszone pomidory / zielony groszek / palony por
  2. Bulion z pieczonych warzyw / konfitowana kaczka / grzyby leśne
  3. Halibut / polenta / dziki brokuł
  4. Comber z jelenia / fondant ziemniaczany / jeżyny
  5. Twaróg / śmietana z Olesna / beza / czarny bez

Preis: 190 zł / osoba
Datum: 24 lutego 2023 (piątek)
Zeit: 19.00
Ort: Bankettsaal der Castle Mill
Tickets: Dostępne od 27 stycznia w Recepcji Zamkowego Młyna (tel. +48 535 414 799) oraz on-line od 24 stycznia na: https://evently.pl/events/1816-kolacja-degustacyjna-opolscy-kucharze-razem

baner loga
envelopephone-handsetchevron-rightcross-circle