To będzie prawdziwy ogień i uczta dla miłośników mięs wszelakich! Kolacja degustacyjna "Mięso i Ogień" to wyjątkowe wydarzenia na mapie Opolszczyzny ale też w skali całego kraju!

Temat kolacji "Mięso i ogień":
Tematem przewodnim będzie mięso, dużo mięsa! Podczas kolacji będziecie mieli Państwo okazję zasmakować m.in.
- żeberek wieprzowych (BBQ) w zupełnie innej formie niż spotykacie Państwo w naszej karcie menu
- bawety wołowej
- antrykotu sezonowanego
- rostbefu sezonowanego
- polędwicy wołowej
- serca wołowego
Pojawią się też m.in. kukurydza, batat, ziemniak, śliwka, krab, dziki brokuł, topinambur i wiele innych.
Wiele mięs przejdzie drogę grillowania lub tradycyjnego i prawdziwego BBQ! Poczujecie Państwo aromat drzew owocowych, węgla drzewnego i cudownego dymu.
Po raz pierwszy na Opolszczyźnie!
Kolację degustacyjną przygotują dla Państwa:
Autorzy setów 1 do 4:
Maciej Grubman
Mistrz Świata w konkursie Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbecue, właściciel oraz szef kuchni w kultowym Irish Pub & Steakhouse w Rzeszowie.
Arkadiusz Chwałek
Szef kuchni Zamkowego Młyna, miłośnik dobrego jedzenia, pasjonat fine diningu, ognia i dymu!
Autorka seta 5 - deser:
Dominika Mutz
Wybitny cukiernik - autorka deseru jaki zaserwujemy Państwu podczas kolacji.
Beata Koźlik
V-ce szefowa kuchni Zamkowego Młyna - miłośniczka dobrego, tradycyjnego jedzenia - mocne wsparcie męskiej części ekipy kolacji degustacyjnej!
Dodatki do dań
Do każdego z dań będziemy mieli przyjemność zaserwować Państwu rzemieślnicze alkohole patrona kolacji - Wolf & Oak w tym Gin, Whisky i inne.
Mikrozioła dostarczy nasz stały dostawca - Siejemy.com
Muzyka na żywo - Tomasz "Twisterman" Sawczak & Marek "Stingu" Popów & Dariusz Biłyk
Podczas kolacji zagra dla Państwa na żywo trio, które idealnie wpiszę się w charakter kolacji (niezwykle mięsny). Usłyszycie Państwo m.in. blues-a, country i rocka, które tak wspaniale współgrają z USA skąd pochodzi BBQ.
Wrocławskie trio zagra własne, akustyczne interpretacje znanych utworów rockowych, blues-rockowych i country.

Tomasz "Twisterman" Sawczak – gitara, wokal – autor tekstów i piosenek, lider zespołów The Twisters i Niewinni, uczestnik wielu rockowych i bluesowych festiwali, m.in. Tyski Festiwal im. Ryśka Riedla, Blues nad Bobrem, Olsztyńskie Noce Bluesowe czy Bluestracje.
Marek "Stingu" Popów – gitarzysta, autor piosenek, sideman, laureat Fryderyka, nagrody magazynu „Gitara i Bas”, współpracował z wieloma artystami, m.in. Marcin Rozynek, Monika Brodka, Martyna Jakubowicz, Rotary, Grażyna Łobaszewska, Alex Band, Łzy, A.Wyszkoni, Carlos Johnson. Wziął udział w nagraniu płyty „12 sprawiedliwych” Mietka Jureckiego, uhonorowanej nagrodą Gitarowy Top’99.
Dariusz Biłyk – perkusja, cajon – grał w wielu zasłużonych dla polskiego rocka zespołach, m.in. TSA, Lech Janerka. Uczestnik wielu festiwali.
Tego wieczoru nie można przegapić!
Preis: 270 PLN / Person
Datum: 14 kwietnia 2023 (piątek)
Zeit: 19:00 Uhr (bitte kommen Sie früh)
Ort: Zamkowy Młyn, Krapkowice
Tickets: Dostępne w Recepcji Zamkowego Młyna (tel. +48 535 414 799) oraz on-line na: https://evently.pl/events/2116-kolacja-degustacyjna-mieso-i-ogien-zamkowy-mlyn-krapkowice
