Kolacja degustacyjna – Mięso i Ogień

To będzie prawdziwy ogień i uczta dla miłośników mięs wszelakich! Kolacja degustacyjna „Mięso i Ogień” to wyjątkowe wydarzenia na mapie Opolszczyzny ale też w skali całego kraju!

Kolacja degustacyjna Mięso i Ogień

Temat kolacji „Mięso i ogień”:

Tematem przewodnim będzie mięso, dużo mięsa! Podczas kolacji będziecie mieli Państwo okazję zasmakować m.in.

Pojawią się też m.in. kukurydza, batat, ziemniak, śliwka, krab, dziki brokuł, topinambur i wiele innych.

Wiele mięs przejdzie drogę grillowania lub tradycyjnego i prawdziwego BBQ! Poczujecie Państwo aromat drzew owocowych, węgla drzewnego i cudownego dymu.

Po raz pierwszy na Opolszczyźnie!


Kolację degustacyjną przygotują dla Państwa:

Autorzy setów 1 do 4:

Maciej Grubman

Mistrz Świata w konkursie Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbecue, właściciel oraz szef kuchni w kultowym Irish Pub & Steakhouse w Rzeszowie.

Arkadiusz Chwałek

Szef kuchni Zamkowego Młyna, miłośnik dobrego jedzenia, pasjonat fine diningu, ognia i dymu!

Autorka seta 5 – deser:

Dominika Mutz

Wybitny cukiernik – autorka deseru jaki zaserwujemy Państwu podczas kolacji.

Beata Koźlik

V-ce szefowa kuchni Zamkowego Młyna – miłośniczka dobrego, tradycyjnego jedzenia – mocne wsparcie męskiej części ekipy kolacji degustacyjnej!

Dodatki do dań

Do każdego z dań będziemy mieli przyjemność zaserwować Państwu rzemieślnicze alkohole patrona kolacji – Wolf & Oak w tym Gin, Whisky i inne.

Mikrozioła dostarczy nasz stały dostawca – Siejemy.com

Muzyka na żywo – Tomasz „Twisterman” Sawczak & Marek „Stingu” Popów & Dariusz Biłyk

Podczas kolacji zagra dla Państwa na żywo trio, które idealnie wpiszę się w charakter kolacji (niezwykle mięsny). Usłyszycie Państwo m.in. blues-a, country i rocka, które tak wspaniale współgrają z USA skąd pochodzi BBQ.

Wrocławskie trio zagra własne, akustyczne interpretacje znanych utworów rockowych, blues-rockowych i country.

Tomasz "Twisterman" Sawczak & Marek "Stingu" Popów & Dariusz Biłyk

Tomasz „Twisterman” Sawczak – gitara, wokal – autor tekstów i piosenek, lider zespołów The Twisters i Niewinni, uczestnik wielu rockowych i bluesowych festiwali, m.in. Tyski Festiwal im. Ryśka Riedla, Blues nad Bobrem, Olsztyńskie Noce Bluesowe czy Bluestracje.

Marek „Stingu” Popów – gitarzysta, autor piosenek, sideman, laureat Fryderyka, nagrody magazynu „Gitara i Bas”, współpracował z wieloma artystami, m.in. Marcin Rozynek, Monika Brodka, Martyna Jakubowicz, Rotary, Grażyna Łobaszewska, Alex Band, Łzy, A.Wyszkoni, Carlos Johnson. Wziął udział w nagraniu płyty „12 sprawiedliwych” Mietka Jureckiego, uhonorowanej nagrodą Gitarowy Top’99.

Dariusz Biłyk – perkusja, cajon – grał w wielu zasłużonych dla polskiego rocka zespołach, m.in. TSA, Lech Janerka. Uczestnik wielu festiwali.


Tego wieczoru nie można przegapić!


Cena: 270 zł / osoba
Data: 14 kwietnia 2023 (piątek)
Godzina: 19.00 (prosimy o wcześniejsze przybycie)
Miejsce: Zamkowy Młyn, Krapkowice
Bilety: Dostępne w Recepcji Zamkowego Młyna (tel. +48 535 414 799) oraz on-line na: https://evently.pl/events/2116-kolacja-degustacyjna-mieso-i-ogien-zamkowy-mlyn-krapkowice

Pozostałe aktualności:

Warto wiedzieć: Czego pragną kobiety? – Dzień kobiet w Zamkowym Młynie

Czego pragną kobiety? – Dzień kobiet w Zamkowym Młynie

Warto wiedzieć: Illusion – Koncert – Trasa akustyczna 2024

Illusion – Koncert – Trasa akustyczna 2024

Warto wiedzieć: Kolacja degustacyjna – Z serca na talerz

Kolacja degustacyjna – Z serca na talerz

Warto wiedzieć: Olaf Deriglasoff – Koncert w Zamkowym Młynie

Olaf Deriglasoff – Koncert w Zamkowym Młynie