BBQ & Grill w Zamkowym Młynie

Sztuka gotowania na żywym ogniu zawsze jest ekscytująca i nieprzewidywalna

Ogień, dym – to pełnia natury, której używamy do przygotowania dań w naszej karcie BBQ & Grill. Wróciliśmy do natury, bo tylko ona nadaje naszym daniom ten niezwykły aromat, ten smak …

W naszej kuchni dania z grilla przyrządzamy na prawdziwym grillu opalanym węglem drzewnym. Węgiel dociera do nas z samych Bieszczad, to węgiel najwyższej jakości. Bez żadnych domieszek, sama natura prosto z bieszczadzkich lasów.

A skoro węgiel, drzewny jest też ogień i dym – to one sprawiają, że rozpoczyna się niesamowita przygoda, gdzie rozpoczynamy pracę z czymś, co tak na prawdę niezwykle trudno okiełznać. To ogień, to dym – tak niesamowicie współgrają z mięsami jakie Państwu serwujemy, to one nadają im ten niepowtarzalny aromat, jakiego nie sposób uzyskać w wielu innych kuchniach.

Dania BBQ & Grill na stałe obecne są w naszym Menu – zarówno w Restauracji Zamkowy Młyn, w Silos Pub czy podczas Państwa przyjęć okolicznościowych w naszych progach lub w Waszych domach, kiedy zamawiacie Państwo u nas usługę cateringu.

W karcie Menu BBQ & Grill znajdziecie m.in.

Kultowe żeberka BBQ

Przygotowywane przez wiele godzin w dymie drzew owocowych. Do ich przygotowania używamy autorskiej mieszanki przypraw oraz autorskich sosów. To absolutny lider w naszej karcie do którego tak chętnie wracacie.

Stek Rib-Eye

Oko antrykotu. Stek o wadze ok 400g wykrawamy dla Was z sezonowanego na sucho przez 8 tygodni antrykotu. Cechuje się wysoką marmurkowatością oraz głębokim smakiem.

Stek New York

Z rostbefu. Stek o wadze ok. 400g cięty z sezonowanego na sucho przez 8 tygodni rostbefu. Podobnie jak antrykot, cechuje go duży marmurek oraz głęboki smak.

Stek Filet Mignon

Doskonały stek cięty z najlepszej, środkowej części polędwicy. Idealny dla wielbicieli steków bez tłuszczu.

Rumiany schab z kością żebrową

O wadze ok. 400g. Tylko u nas połączenie schabu karkowego z kością żebrową, ciętego u lokalnego dostawcy.

Galeria BBQ & Grill