Już na skraju zimy, 1 marca w piątek, mamy zaszczyt zaprosić Państwa na kolację degustacyjną z muzyką na żywo! Oj będzie się działo! Czeka na Państwa 5 setów, muzyka na żywo oraz wino.
„Z serca na talerz” – to temat tej edycji kolacji. A z czyjego serca? Ależ oczywiście, z serca naszego Szefa Kuchni Arkadiusza Chwałka, bo to on będzie autorem dań, jakie będziemy mieli przyjemność zaserwować Państwu podczas kolacji.
makrela wędzona / ryż / pomidor / marchewka / pietruszka / groszek
kiszony ogórek / krupniok / boczek / cebula / lubczyk
łosoś supreme mowi / cannelloni / panna cotta z groszku / kawior z łososia / szczypiorek
pierś supreme perliczki / ziemniaki / trufla / boczek / grzyby / kasza
biała czekolada / ryż / gruszka / mięta
Do tych dań, zaproponujemy Państwu dobrane wino.
Podczas kolacji, muzycznie delektować będziemy się muzyką Piotra Krakowskiego, kompozytorem, trębaczem, multiinstrumentalistą oraz producentem muzycznym. Piotr współpracował m.in. ze Stanisławem Sojką czy Andrzejem Grabowskim. Jego tematy muzyczne znaleźć możemy w wielu filmach, programach telewizyjnych czy spotach.
Podczas kolacji usłyszycie Państwo m.in. muzykę filmową jak i utwory z wokalem, gdzie w warstwie muzycznej łączy tłusty blues z funkiem, alt-rockiem i elektroniką, zaś w warstwie tekstowej bezpardonowo i nierzadko kąśliwie opisuje mechanizmy współczesnej popkultury oraz relacje społeczne.
Szczegóły:
Data: 1 marca 2024 (piątek)
Godz. 19.00 (prosimy o punktualne przybycie)
Miejsce: Zamkowy Młyn Krapkowice, ul. Młyńska 3
Bilety: do nabycia w Recepcji Zamkowy Młyn, tel. 535 414 799 oraz on-line na stronie: https://evently.pl/events/4142-kolacja-degustacyjna-z-serca-na-talerz-zamkowy-mlyn
Cena: 225 zł / osoba